Santiagogangers

vrijdag 4 mei 2007

Dagverslag 2, 1 mei 2007

Londerzeel (B)- Warlaing (F), 160 km, veel zon, 20 graden en wind mee (soms tegen), vooral langs de Dender en de Schelde, nog een randje van de Vlaamse Ardennen.

Na een welverdiende nachtrust, zonder al te veel hinder van de naaste gelegen A12, waren wij al weer vroeg uit de veren. Gepakt en gezakt en voorzien van de nodige foerage voor onderweg, vertrokken wij voor de twee etappe rond half negen.
Dat in België de bewegwijzering niet van al te beste kwaliteit is, hebben wij vandaag ervaren.
Borden weg, onduidelijke routebeschrijving en misschien ook wel de wat eigenwijze leeswijze van enkelen onder ons, tel daarbij ook nog even de routekennis van de overigen fietsmaten bij op en het resultaat laat zich raden! Een 15 tal extra kilometers.
De route was verder prachtig, zeker langs de Dender over oude jaagpaden. Van Aalst tot Geraarsbergen was het heerlijk fietsen. Zodra wij het Waalse deel van België inreden, veranderden de prachtige jaagpaden in onooglijk zandpaden.


De route vervolgde langs de Vlaamse Ardennen; de heuveltjes volgden elkaar in snel tempo op.
Vanaf Tournai(Doornik) volgden wij de oevers van de Escaut (Schelde). De grens met Frankrijk werd gepasseerd , de wegen werden beter en de weg aanduidingen waren weer prima…. Wij fietsen door een prachtig natuurgebeid en kwamen rond 5 uur aan op de kleine camping van Warlaing. 160 Kilometer gefietst, wat moe maar wel voldaan.
Een prachtige tocht langs rivieren en door heuvelland ; 160 kilometer met de wind in de rug….
Verder deze dag nog genoten van de handelscapaciteiten van Jaspert. Hij regelde op zijn onnavolgbare wijze een stoel voor Piet (zo recht onder de derriere van de madam uit).
Tot slot nog een rectificatie met excuus, we hadden de naam van onze burgermeester fout gespeld, moet zijn Gilissen.

Tot morgen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage