Santiagogangers

vrijdag 4 mei 2007

Dagverslag 3, 2 mei 2007

Warlaing (F)-Carlepont, 140 km, weer veel zon (steeds warmer), ruim 20 graden en weer wind mee.

Om 08.35 uur vertrokken we voor onze derde etappe naar Carlepont vlakbij Compiegne. We hadden de nacht doorgebracht aan de rand van een prachtige visvijver op een zeer rustige camping, eigenlijk geen gasten en Jaspert had zelfs de sleutel gekregen van de poort zodat alles weer onder controle was.
We trokken door prachtig golvend boerenland, dus al enkele klimmetjes, met in bloei staande koolzaadvelden, hier en daar een kerncentrale met grote koeltorens. We kwamen door onooglijke uitgestorven landbouwdorpjes waar het leven lijkt te hebben stilgestaan.
De bekendere plaatsen waren Cambrai, St. Quentin en Noyon.
Om op het eind van de tocht gecertificeerd bedevaartganger te zijn is het nodig dat we de nodige stempels verzamelen onderweg. In een klein plaatsje genaamd Happencourt werd zelfs speciaal voor de burgermeester gebeld om aan ons verzoek te kunnen voldoen. Tevens hebben we genoten van de eenvoud van de raadzaal, een biljart met een grote plaat erover vormde de vergadertafel.


Om een plek te vinden om te slapen moesten we wat afwijken van de route. Maar dat was geen probleem omdat we daar prima werden ontvangen mede door oude bekenden van Hans uit Beek en Donk.
We ontmoetten daar het echtpaar Toon en Sjan Hermans die al bijna dertig jaar in Frankrijk wonen. Vroeger woonden ze op de hoek van de Molenweg en hebben nog gezien hoe het huis van Ad en Nellie werd gebouwd.
Zij hadden 90 km gereden om ons te ontmoeten en zij trakteerden ons op een heerlijke tonijnsalade, frisse groene salade en heerlijke Franse kazen. Kortom een heerlijke maaltijd, waarvoor dank.
Helaas werkt de T-mobile web en walkkaart eigenlijk niet en zijn we genoodzaakt via internetcafe’s en eventueel campingkantoren onze berichten te posten. Daardoor zullen sommige berichten wat later zijn.


Tot morgen of…..

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage