Santiagogangers

zondag 6 mei 2007

Dagverslag 6, 5 mei 2007

Chateaudun-Tours, 123 km, een nevelige, regenachtige ochtend, vrij koud, in de middag een schraal zonnetje.

We begonnen de dag met het net op tijd, voor de regen, inpakken van onze spullen. Het ontbijt daarvoor ging snel en de laatste boterhammen werden met de eerste regendruppels ingepakt voor onderweg. De route naar Tours liep grote stukken langs de Loire en de Brenne. Mooie rustige wegen langs mooie, helaas slecht onderhouden chateaus. We fietsten weer door grote landbouwgebieden en kwamen de vandaag de eerste wijngaarden tegen. Frankrijk is toch wel iets groter dan Nederland!!

Onderweg mensen uit Horn ontmoet en een man uit Velserbroek. De laatse fietste even met ons mee dwars door Tours tot aan onze camping in St.Avertin. Een goede camping, echter aan de overkant van de Loire een grote permanente kermis met veel lawaai. De kathedraal in Tours was wonderschoon met veel licht en niet zo somber als die in Chartres. Net voor de avondmaaltijd zijn Piet, Japert en Peter even Tours in geweest om een nieuw achterwiel voor Piet te regelen. Dat is goed gelukt en met vereende krachten is de fiets van Piet weer als nieuw.


De maaltijd was weer geweldig, soep vooraf, volop macaroni en een lekker toetje na.
Iedereen ontkoppelt van alle wereldse zaken en gaat meestal met de kippen op stok.

Morgen gaan we weer verder.

10 reacties:

  • hallo mannen,

    het is leuk om jullie via de website te kunnen volgen. ik wens jullie een voorspoedige reis en hoop dat het eten goed blijft.
    als je alles maar goed blijft smeren zal het lukken.

    heel veel groeten en speciaal voo jaspert

    Door Blogger leny, Op 6 mei 2007 om 11:28  

  • Hallo allemaal,
    We volgen al enkele dagen met veel belangstelling jullie sportieve (maar ook vermakelijke) ontwikkelingen in de reis naar Santiago. Het lijkt ons een hele onderneming, maar met jullie enthousiasme en voldoende devotie moeten jullie afgetrainde lichamen in staat zijn deze pelgrimage te volbrengen. Dat daarbij de (geestelijke) verzorging en catering van onschatbare waarde is, hebben we al opgemerkt. Vanuit het Helmondse daarom voor jullie een krachtige en stevige aanmoediging om deze reis tot een goed einde te brengen !
    Zonnige groeten,
    Elke van den Berg
    Wim van Griensven

    Door Blogger wim, Op 6 mei 2007 om 11:36  

  • Hoi kerels,
    Met veel interesse volgen wij jullie tocht.Schitterende beschrijvingen van het landschap en smakelijke details. Gisteren heb ik in de kerk van Ommel een kaarsje aangestoken voor jullie, (voor alle zondaars) opdat jullie zonder al teveel tegenslag jullie einddoel bereiken. SUCCES!!

    Door Blogger anny, Op 7 mei 2007 om 13:56  

  • heey koos
    zondag hebben we chinees gegeten en roos en juul waren er ook aleen die hebben niet mee gegeten maar we missen je wel en de groeten van mijn moeder en pap em merel en daan en van mij noor een leuke reis en hopelijk zitten jullie niet in het slechte weer gebied maar in nederland regent het ook en in italiƩ en spanje dus maar je geen zorgen dat jullie de enige zijn en opa we gaan donder dag op schoolreisje en woensdag heb ik mijn kinderfeestje doei
    en kookse tip ga ook eens lekker uitetten het is geen belediging hoor jaspert maar je moet je zelf wel verwennen en mannen wees niet te streng voor ekaar maar maak plezier doei
    groetjes van carlijn

    Door Blogger -, Op 7 mei 2007 om 21:28  

  • Hallo santiagogangers,even een berichtje van cor,
    de luisteraars van radio Kontakt zijn heel benieuwd naar de avonturen van jullie,er word regelmatig gevraagd aan ons hoe dat het met jullie gaat.
    We proberen dan ook om de andere dag even met jullie kontakt te zoeken,meestal zo rond half zes.
    Jongens heel veel plezier (want dat hoort er ook bij) veilige kilometers,en heel veel succes.
    Cor van den berg.

    Door Blogger Unknown, Op 8 mei 2007 om 10:13  

  • hallo hans en de rest

    Leuk om jullie verslagen te lezen.
    Vandaag ben je ongeveer op de helft
    En wat het weer betreft ga je de goede kant op......
    Goed de kuiten blijven smeren en dan zal het wel goed komen
    Bon voyage!
    groeten

    harrie

    Door Blogger Unknown, Op 8 mei 2007 om 20:32  

  • Dag Tempeliers
    Ik bewonder uwer vermetelheid bij deze qweeste.
    Voorwaar geen kleinigheid om zo'n tocht in te zetten. Gelukkig onder de goede zorg van kwartiermaker Jaspert,wat zou ik die graag eens bezig zien.
    Hopelijk loopt alles voorspoedig en zitten de weergoden mee. We volgen met plezier jullie reisverslagen en leven met jullie mee. Groeten Peter en Jose

    Door Blogger Peter van Asseldonk, Op 8 mei 2007 om 22:02  

  • Dag mannen
    Met bewondering lees ik jullie reisverslag en wens jullie alle goeds op deze qweeste. Veel zon en wind mee, verstoken van pech. NAtuurlijk onder de goede zorg van Jaspert.
    Groeten PEter van Asseldonk

    Door Blogger Peter van Asseldonk, Op 8 mei 2007 om 22:05  

  • Hola amigos de Laarbeek,

    Veel succes, plezier en een goede reis toegewenst.
    Schitterend om dit te volgen via jullie weblog.

    Adios,

    Hans Vereijken, wethouder

    Door Blogger hans, Op 9 mei 2007 om 21:45  

  • Hallo Piet en andere fietsers, Ik ben zeer trots op mijn broer, vandaag heb ik ook gefietst maar na 45km was ik blij dat we weer in Nuenen waren. Het is wel een belevenis iedere dag fietsen, tentje opzetten, jullie zijn natuurlijk zeer snel geworden in al die dingen.Nou jongelui nog heel veel plezier, en de groetjes uit Nuenen van Gonnie en Nico

    Door Blogger Gonnie Sanders, Op 13 mei 2007 om 17:59  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage