Santiagogangers

donderdag 17 mei 2007

Dagverslag 15, 16 mei 2007

Burgos-Carrion de los Condos, 102 km, redelijk vlak parcours, prachtig fietsweer.

Gister op de rustdag diverse zaken weer goed in orde kunnen brengen. Op de ochtend is Hans met de Jaspert en Nico boodschappen gaan doen om zodoende zijn verjaardag luister bij te kunnen zetten. Een en ander resulteerde in een heerlijke barbecue met een goed glas wijn. De bundel van de liederentafel kwam goed van pas. De rest van de camping keek toe en verbaasde zich toen het Hermenieke van Bergeijk voorbij kwam.

Koos en Ad ontfermden zich over de fietsen en Piet en Peter gingen op zoek naar een tandarts in Burgos. Piet had behoorlijk wat last van een afgebroken kies met een ontsteking erbij. We werden perfect geholpen op een zeer professionele manier. Piets tand werd gefotografeerd, gereinigd en keurig gerepareerd. We kregen wat receptjes mee voor onderweg met tevens voor Piets eigen tandarts opgeschreven wat er gebeurd was. Als klap op de vuurpijl konden we zo, zonder te betalen vertrekken. De tandarts wenste met een ferme handdruk ons een goede Camino toe. Kortom uitmuntend behandeld op alle fronten.

’s Middags zijn we met elkaar de stad ingegaan en hebben als lunch genoten van heerlijke tapas met een vers getapt glaasje bier. Burgos is zeer de moede waard, een prachtige kathedraal en prachtige pleinen en lanen. Zoals gezegd de dag feestelijk afgesloten. Vandaag is door ons als lekker ervaren. Op tijd op de camping, lekker wat lezen of soezen, weer goed eten en op tijd naar bed.

Onderweg kwamen we onder de bogen van de vroegere Abdij St. Anton door. Dit klooster stamt uit de 13e eeuw en de resten duiken opeens prachtig op in het landschap. Verder kwamen we door Gastrojeriz dat werd aangekondigd vanuit verte door een romaans-gotische abdijkerk Santa Maria del Manzono uit 1214. In de schaduw van deze kerk hebben we gepauzeerd en lekker koffie gedronken. Verder hier op de berg nog een imposante ruïne.

Het landschap is wijds, stil en oud. Indrukwekkend om hier te fietsen. Een groot stuk van het laatste gedeelte van deze dag reden we langs het voetpad en konden we dus allerlei pelgrims een “bien camino” toewensen en soms zelfs een praatje maken. Zeer sfeervol.

Tot de volgende keer.

2 reacties:

  • Nou das heel wat anders met die tandarts als toen ik er eens was,ik kon op voorhand (omgerekend)90 gulden betalen voordat hij er ook maar naar keek,maar dat was midden in een toeristenplaats.
    Jongens elke dag word het dagverslag uitgeprint en voorgelezen bij ons,ik vind het schitterend om het allemaal te lezen en natuurlijk als wij jullie aan de telefoon hebben (hans),heel laarbeek luistert mee dat merken we wel aan de reacties.
    De bekende laatste loodjes (kilometers) gewoon de ketting strak houden,veilige kilometers maken en vooral plezier er in hebben,oh ja geef piet maar een cognac dat helpt wel voor die tand,of een kruidnagel erop,
    succes.
    radio kontakt (cor)

    Door Blogger Unknown, Op 18 mei 2007 om 09:43  

  • Heey Hans nog gefeliciteerd met je verjaardag namens iedereen van "Nooit Gedacht".
    We volgen jullie op de voet (fiets).

    groetjes Jacqueline.

    Door Blogger Jacqueline Verhofstad, Op 18 mei 2007 om 11:53  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage