Santiagogangers

zondag 13 mei 2007

Dagverslag 12, 12 mei 2007

St. Jean Pied de Port (net voor de Spaanse grens in de Pyreneeën)- Puenta la Reina Spanje, 120 km, een zeer pittige rit, alleen maar klimmen en dalen, prachtig weer, 30 graden .

We vertrokken deze ochtend zeer rustig omdat we wisten wat ons te wachten stond. Nog een kleine 8 kilometer op Frans grondgebied en bij Arneguy de Spaanse grens over. We begonnen met een steil klimmetje naar Valcarlos en die ging eigenlijk ongemerkt over in een klim van 16 kilometer naar een hoogte 1057 meter. (we waren vertrokken op zo’n 200 meter). Met bewondering keken we naar de volbepakte wandelaars en overige fietsers welke we passeerden.
Wellicht weten jullie dat er een rangorde is in het volbrengen van “El Camino”. Wandelaars op 1, bepakte fietsers op 2 en dan wij als fietsers met een volgwagen. Voor ons maakt het geen verschil, wij proberen onze eigen prestatie te leveren. Gelukkig hebben we veel plezier in onze eigen uitdaging.

De lange klim naar de pas Ibaneta (Roncevalles) legde ieder van ons in zijn eigen tempo af, boven hebben we op elkaar gewacht en uiteraard foto’s gemaakt. Hans vormde in zijn eentje, net als in de tour de France, de bus. Hij was tegelijkertijd chauffeur en passagier.

Moe maar voldaan vervolgden we onze weg naar Pamplona, je weet wel van de stieren los in de stad op weg naar de arena, gelukkig niet in dit weekend! Op weg ernaar toe even gestopt bij Jaspert en Nico om drinken en eten aan te vullen. Pamplona is prachtig en we hebben dan ook heerlijk op een een mooi plein koffie gedronken.Na Pamplona vervolgden we onze weg door de prachtige natuur van het Spaanse hoogland op weg naar Puenta la Reina, een prachtig stadje met een eeuwenoude (900 jaar) boogbrug over de rivier de Arga.

Helaas duurde het even voordat we de camping vonden, maar uiteindelijk lukte dat toch. Naast de camping is een grote “refugo”, een plek waar bedevaartgangers kost en inwoning voor de nacht wordt verschaft. Op de camping lagen we naast een grote familie Spaanse gitanes (zigeuners) met joekels van caravans en een druk buitenleven. De flamenco druipt ervan af.

Tot de volgende keer.

5 reacties:

  • He (O)pa, Koos, Peter, Piet, Ad en Hans
    Fijn om te lezen dat alles zo goed gaat. Het weer is in ieder geval veel beter dan bij ons. Om de paar dagen zitten we aan de radio gekluisterd om de verhalen zeker niet te missen.
    Geniet maar lekker en BON CAMINO.

    .. Hans alvast gefeliciteerd met je verjaardag a.s. dinsdag. (ook namens de Ekkermuzikanten)We zullen er wel "ene op vatte". Tot over 2 weken.
    Lamber, Miranda, Danjel en Manon

    Door Blogger miranda, Op 13 mei 2007 om 17:46  

  • Oeps, iemand vergeten te noemen.
    Ook voor Jaspert : BON CAMINO

    Door Blogger miranda, Op 13 mei 2007 om 18:08  

  • Dag Die hards
    Een ongelooflijke prestatie om die klim richting Spanje te fietsen. Ik weet dit omdat ik vorig jaar dezelfde weg ging [maar wel veilig in de auto]. Je krijgt er wel een prachtige omgeving voor terug want het is mooi daar.
    Maar goed veel fietsplezier en goede moed, het eindpunt nadert.
    Groetjes Peter

    Door Blogger Peter van Asseldonk, Op 13 mei 2007 om 21:41  

  • Hallo Santiagogangers,
    Tot vandaag hebben wij het verslag van jullie prestatie kunnen volgen. Morgen gaan we met vakantie (toch maar niet op de fiets) en zullen later van Koos vast het verslag van de verdere tocht horen.
    Wij wensen jullie nog veel fietsplezier en vooral succes.

    Door Blogger Marlène en Martien, Op 13 mei 2007 om 21:55  

  • Hoi Peter en collega-avonturiers ! Het doet pijn als Belg te moeten toegeven : dikke chapeau voor deze geweldige uitdaging. Hou de moed erin en de beloning gaat je 'emotioneel' 'pakken' !
    Beste groeten van Loes en Marc, de ruiters van bij gekke Anita in Frankrijk.

    Door Blogger Loes&marc, Op 13 mei 2007 om 23:03  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage