Santiagogangers

dinsdag 8 mei 2007

Dagverslag 9, 8 mei 2007

Bonnes-Moutey, 170 km, veel regen tot 13.30 uur, koud, vervelende tegenwind en de eerste 100 km zwaar.

Na een regenachtige nacht moesten we de meeste spullen nat inpakken. De meesten van ons hadden wat minder geslapen omdat in de nabij gelegen vijver de kikkers behoorlijk last van hun hormonen hadden. Toch gingen we goedgemutst in de regen van start, helaas verreden we ons meteen in het begin zo’n 10 kilometer en moesten even zoeken naar de juiste weg. Ook hadden we weer wat panne met de achterband van Hans, gelukkig was dat zo verholpen.

De tocht begon nu toch wel zwaar te worden, vooral het geaccidenteerde terrein, de kilometers en het slechte weer begonnen hun tot te vragen. De eerste helft reden we door vele wijngaarden naar St. Emillion en verder richting Bordeaux. We hebben de Dordogne goed doorkruist.

De tweede helft stond in het teken van het doorkruisen van grote bosgebieden tot aan de camping, dachten we. We dachten dat we Jaspert en Nico zo’n 3 km van de route zouden treffen, echter niemand te zien. Na wat heen en weer gebel stonden zij bij een gite. Een camping a la ferme; Jaspert voelde zich daar meteen thuis en wilde er wel blijven. Hij maakte al vlug kennis met de boerin en het Belgische trekpaard. Een geluk bij een ongeluk want de eerder afgesproken camping was gesloten. Nu konden we heerlijk douchen, eten met de open haard aan en een echt lekker bed.

We verblijven nu in een boeren hofstede met keuken, douches, slaapkamers en open haard. Wat een luxe !

Tot de volgende keer.

1 reacties:

  • Hoi ome Ad en ome Jaspert,

    Gisteren was ons mam jarig en er werd uitgebreid verteld hoe jullie het maken, vele kilometers bij ons vandaan. Zo te horen verloopt alles voorspoedig en hebben jullie veel plezier samen.
    Er wordt natuurlijk ook goed voor jullie gezorgd, wat wil je met zo'n kok "aan boord".
    Ik wens jullie nog veel succes en plezier, maar dat zal vast wel goed komen. Toi, toi, toi...

    Groetjes Anke

    Door Blogger Anke, Op 10 mei 2007 om 13:02  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage