Santiagogangers

dinsdag 8 mei 2007

Dagverslag 7, 6 mei 2007

Tours/St. Avertin-Chateau Garnier, 160 km, een frisse start met steeds meer zon. Nu via Poitiers in het echte Franse binnenland.

De start deze ochtend was wat verlaat omdat er 1 richtingaanwijzer niet werkte. Na wat technische handelingen en wat overleg werd besloten om toch maar aan te fietsen dus waren we redelijk laat weg. Jaspert zou dan alleen maar rechtsaf of rechtdoor gaan zei hij.

Afgesproken werd dat er ’s avonds uitgebreid door onze techneuten naar gekeken zou worden. Want op deze dag van de Franse presidentsverkiezingen is er uiteraard niets open en niemand in staat iets te doen. Bij onze aankomst in Chateau Garnier had de campingbaas, tevens voorzitter van het stembureau, de einduitslag bij zich voor dit dorp (circa 400 inwoners). De score was ruim 60 % voor Sarkozy en dus bijna 40 % voor Royal. De mensen hier zijn erg terughoudend om zich erover uit te spreken. Het lijkt erop alsof het ze niets uitmaakt. De verwachting is wel dat Sarkozy wint.

We vinden het erg leuk om alle reacties te lezen. Jammer genoeg kunnen we zelf niet online, maar bij campings met internet en in internetcafe’s in de steden lezen we alle leuke reacties. We proberen het zo goed als mogelijk bij te houden. Opa Koos bijvoorbeeld vond het erg leuk het bericht van kleindochter Carlijn te lezen. Speciale dank is hier op zijn plaats voor René Slaats welke nu voor ons de verslagen plaatst die we hem mailen.

De rit vandaag ging richting Poitier veelal parallel aan de N10 en de A10. Mooi is ook dat je allerlei mensen tegenkomt die ook op weg zijn naar Spanje. Zo zagen we 4 wandelaars met speciale bagagewagens. We passeerden mooie steden zoals Chatellerault met de mooie brug Henri IV over de Vienne. Ook bijzonder was daar het fietspad langs de spoorbrug. Verder op weg naar Poitier kwamen we ook langs Futuroscope. In Poitier zijn we niet gestopt. De camping is bij de plaatselijke visvijver en voor ons prima in orde evenals de door Jaspert en Nico bereide maaltijd. Uiteraard gingen we weer (moe maar voldaan) met de kippen op de stok.

Tot de volgende keer.





0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage