Santiagogangers

dinsdag 15 mei 2007

Dagverslag 14, 14 mei 2007

Najera-Burgos, 115 km, het parcours viel mee, vooral kou en stormachtige tegenwind waren de grootste tegenstanders vandaag.

Gisteravond hadden we heerlijk gedineerd in een klein restaurantje op zo’n 200 meter van de camping. Als voorafje zeer smakelijk serranoham en als hoofdgerecht mals varkensvlees. Ook het toetje mocht er zijn. Kortom weer een goede basis voor de tocht van vandaag.

Hoogtepunt van deze tocht was een bezoekje aan de kathedraal van Sto. Domingo de la Calzada met een levende haan en een levende kip in een soort kapel boven een prachtige boog met mooie deuren.. Hij paradeerde heel parmantig op de eerste galerij. Dit gebruik gaat terug op een prachtige legende over een valselijk van diefstal beschuldigde jongeman. Hij was niet gediend van de avances van een bepaalde dame, dat trok zij zich zo aan dat ze een drinkbeker in zijn bagage stopte en hij werd gearresteerd en veroordeeld tot de strop. Echter hij overleefde de executie en zijn ouders gingen met die mededeling naar de rechter. De rechter zei dat het eenvoudigweg niet kon, de jongen was net zo min levend als de kip welke de rechter aan het nuttigen was. Op dat moment kreeg de kip op het bord vleugels en vloog op. De rechter kon niets anders dan de jongeman nu vrij spreken. Uiteraard was het St. Jacobus die de jongeman omhoog had gehouden.

Verder is het verhaal van vandaag vlug verteld, beuken tegen de wind en regelmatig een stopplek met warme koffie zien te vinden. Moe maar voldaan kwamen we aan in Burgos waar we gaan genieten van een welverdiende rustdag.

Tijdens deze rustdag vieren we een klein feestje omdat een van onze fietsmaten zijn verjaardag viert. Tevens willen we de stad Burgos met het beroemde beeld van El Cid bezoeken. Ook weer een verhaal om na te lezen.

Uw schrijver pakt ook een rustdag, dus tot het 15e dagverslag.

4 reacties:

  • hai peter en fietsmaten
    dit wordt mijn derde reactie waar ze blijven weet ik niet maar ik blijf proberen
    petje af voor jullie leuk om alles mee te beleven
    wel fijn trouwens zonder zadelpijn haha
    houdt vol voor de laatste etappes en we hopen dat jullie niet al te veel pech meer krijgen
    karin, piet en kids

    Door Blogger kapi, Op 15 mei 2007 om 19:29  

  • Hallo,

    Hans, van harte gefeliciteerd! Drink er een lekker borrel op. Ik ben super trots op jullie dat je al zover bent gekomen. Tot maandag in Santiago.

    Karin

    Door Blogger Karin, Op 15 mei 2007 om 20:14  

  • Hans, Koos and your lycra clad colleagues!.
    Brilliant, well done and keep going. You have an International following!. I have supported you by drinking to your health every day - please do not arrive at the finish too soon. Happy Birthday Hans. Look forward to seeing you both in 2 weeks. Groetjes, David.

    Door Blogger Godelieve, Op 15 mei 2007 om 23:38  

  • Hoi Hans en anderen, Na die rustverjaardag moet de accu wel weer goed op- en volgeladen zijn. Veel succes nog en op naar de volgende etappe. Groeten van Martien en Anny uit Deurze.

    Door Blogger anny, Op 16 mei 2007 om 09:54  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage