Santiagogangers

zondag 13 mei 2007

Dagverslag 11, 11 mei 2007

Dax-St. Jean de Pied de Port (net voor de Spaanse grens in de Pyreneeën) , 97 km, een pittige rit, alleen maar klimmen en dalen, prachtig weer, 28 graden .

Na een goed bestede rustdag, helaas ook weer met panne. Peter was het volgende slachtoffer, de naaf van zijn achterwiel was gescheurd. Net tevoren hadden we nieuwe wielen voor Koos gekocht of we konden weer Dax in voor een volgende set nieuwe wielen. Gelukkig konden we het allemaal weer geregeld krijgen. Verder ook al het andere materiaal gepoetst, gecontroleerd en in orde gemaakt. De rest van de dag gerust, gewandeld, lekker uit gegeten en op tijd naar bed.

De start van vandaag was even hectisch omdat de camper niet wilde starten. Gelukkig waren de Fransen glunderend bereid met hun dieselwagen alsook een tractor met dikke startkabels die (stomme) Hollanders op weg te helpen.

De etappe van vandaag op zich liep lekker, route was pittig maar mooi. De contouren van de
Pyreneeën zijn niet alleen zichtbaar maar ook duidelijk voelbaar in de benen. Pittige klimmen van ruim zeven procent en enkele kilometers lang gingen toch wat energie vragen. Ook de warmte speelde een rol tijdens deze rit, drinken is een eerste vereiste.

We waren lekker op tijd in St. Jean de Pied de Port, weer een prima camping en een goede maaltijd zorgden al met al voor een prima dag.

Morgen wacht een echte klim van ruim 16 kilometer, dus na een korte wandeling door het oude stadje op tijd naar bed.

Tot de volgende keer.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage